ntranett bedriftens interne nyhetskanal business online artikkel iqubes

Intranett – Bedriftens interne nyhetskanal

Mange organisasjoner sjonglerer mellom flere ulike programmer og apper daglig for å utføre arbeidsoppgaver. De bruker gjerne ett program for fildeling, et annet program for å kommunisere med kollegaer og andre til planlegging, oppgavehåndtering og administrasjon. 

Dette fører til at ansatte bruker mye tid på å finne igjen informasjon og dokumenter. Ved å ha et godt intranett sparer man tid og krefter på at ansatte slipper å lete, fordi informasjon og dokumenter nå er samlet på ett sted. 

Hva er et intranett? 
Et intranett er som bedriftens private nettside, hvor dere samler nyheter, informasjon, bilder og andre filer på en og samme plass. Ved å ha et intranett, vil dere lette trykket på de ansattes innboks, slik at viktige kunngjøringer ikke blir oversett til fordel for at hyggelige oppdateringer har skjøvet det langt ned på epostlisten. Med et intranett får dere kontroll over hvilke nyheter som skal plasseres øverst på siden. 

Vi bruker en intern gruppechat, holder ikke det? 
Gruppechat fungerer fint til enkle interne beskjeder og spørsmål, men det skal ikke mange meldingene til før man hører klager om for mange meldinger, eller at viktige beskjeder blir oversett til fordel for at hyggelige oppdateringer har skjøvet det nedover i chatrommet. Et intranett gjør at dere får kontroll over hvilke nyheter som skal plasseres øverst på siden, slik at ansatte ikke går glipp av viktig informasjon og beskjeder. 

Bruker dere et privat chatverktøy i jobbsammenheng, kan dette utgjøre en risiko for sikkerheten. Hvis en ansatt skulle forlate bedriften til fordel for en konkurrent, så kan de fremdeles ha tilgang til filene som ble delt i gruppechaten. Det er mulig å blokkere tjenestene, men et intranett kan dere være trygge på at informasjonen ikke kommer på avveie.   

Spar tid og frustrasjon med god struktur 
For å holde styr på alle disse programmene og appene vi bruker i arbeidshverdagen, blir behovet for å samle informasjon og dokumenter på ett sted større. Vi blir lei av å bruke ti minutter her og derfor å finne informasjonen vi leter etter, derfor er det viktig med en struktur på all den informasjonen som vi produserer. 

Et intranett er et godt verktøy for å samle de viktige interne beskjedene, fordi man enkelt kan kommunisere én til mange. Ansatte trenger ikke å scrolle seg igjennom fem andre ulike beskjeder eller et titalls andre eposter for å få med seg viktige beskjeder, fordi dere har et felles digitalt samlingspunkt i bedriften som er med på å skape en sterke følelse av fellesskap og bedre informasjonsflyt.